Over mij

Ik ben Joop Gerretse (1955), en was jarenlang werkzaam in de revalidatie. In 2012 ben ik daarmee gestopt, waarna ik de opleiding tot IVN-natuurgids ging doen. Momenteel werk ik als gids voor IVN Eerbeek, en als vrijwilliger bij Natuurmonumenten en Het Aardhuis. Door deze activiteiten vertoef ik regelmatig buiten, en vaak gaat daarbij de camera mee.

Mijn allereerste camera, een Agfa Box, kreeg ik toen ik een jaar of 10 oud was. Enkele jaren later werd deze camera opgevolgd door een Kodak Instamatic. Tijdens mijn diensttijd kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, een Canon TX, die ik vooral gebruikte om treinen mee te fotograferen. Niet lang daarna kwam daar een Canon A-1 bij.

Op een gegeven moment stapte ik het digitale tijdperk in met een Fuji FinePix S5000, die ik vooral gebruikte voor de vakantiefoto's. Daarna heb ik nog enkele andere digitale compactcamera's en een bridgecamera gehad. Toen ik de fotografie wat meer serieus wilde oppakken miste ik toch het gevoel van een spiegelreflex. Inmiddels waren de digitale reflexcamera's betaalbaar geworden, en ben ik weer overgestapt naar dit type camera. Gezien de goede ervaringen met mijn analoge reflexcamera's is het weer een Canon geworden. Inmiddels fotografeer uitsluitend nog met een spiegelloze systeemcamera.

Het liefst wandel en fotografeer ik in mijn eigen woonomgeving: de Veluwe en de IJsselvallei. Veel foto's op deze site zijn dan ook daar gemaakt.